De kosten van een haarwerk? Realistische Prijsverwachtingen

Haarverlies kan om verschillende redenen optreden, van genetica tot medische behandelingen. Voor velen biedt een haarwerk niet alleen een oplossing voor haarverlies, maar ook een boost voor het zelfvertrouwen. Maar hoeveel moet je eigenlijk uitgeven voor een goed haarwerk?

Wat bepaalt de kosten van een haarwerk of haarstuk?

De prijs van een haarwerk kan variëren op basis van verschillende factoren:

 • Materiaal: Echt haar is doorgaans duurder dan synthetisch haar. Echt haar ziet er natuurlijker uit en kan worden gestyled zoals je eigen haar, terwijl synthetisch haar vaak een bepaalde vorm behoudt.
 • Vervaardiging: Handgeknoopte haarwerken kosten meer dan machinaal gemaakte omdat ze meer tijd en vakmanschap vereisen.
 • Maatwerk vs. standaard: Een op maat gemaakt haarwerk, ontworpen om perfect op je hoofd te passen, zal meer kosten dan een standaardmaat.
 • Merk en kwaliteit: Net als bij andere producten, betaal je soms meer voor een bekende merk of hogere kwaliteit.

Waarom verschillen haarwerken in kosten?

 1. Zeldzaamheid: Echt haar van hoge kwaliteit is niet gemakkelijk te verkrijgen. Het haar moet gezond zijn, vrij van schade door chemische behandelingen en vaak van een bepaalde lengte. Dit maakt het verzamelen van echt haar een tijdrovend en kostbaar proces.
 2. Verwerking: Nadat het haar is verzameld, moet het zorgvuldig worden verwerkt om ervoor te zorgen dat het zijn natuurlijke glans en textuur behoudt. Dit omvat het reinigen van het haar, het verwijderen van eventuele korte haren en het sorteren op kleur en lengte.
 3. Vervaardiging: Het maken van een haarwerk is een kunst op zich. Vooral handgeknoopte haarwerken vereisen uren vakmanschap. Elk haar wordt individueel geknoopt, wat zorgt voor een natuurlijke haarlijn en beweging.
 4. Duurzaamheid: Echt haar heeft, mits goed verzorgd, een langere levensduur dan synthetisch haar. Dit betekent dat je, hoewel je vooraf meer betaalt, op de lange termijn mogelijk minder uitgeeft aan vervangingen.

Kiezen voor kwaliteit bij New Hairstyle

Bij New Hairstyle zijn we ons ten volle bewust van het belang van een haarwerk in iemands leven. Het gaat hier niet enkel om een esthetische verandering; het is een diepgaande beslissing die een significante impact kan hebben op je dagelijks welzijn en zelfvertrouwen. Daarom zetten we ons in om enkel haarwerken van de allerhoogste kwaliteit aan te bieden. Ontdek onze privé ruimte waar jij geholpen kunt worden en waar je privacy gerespecteerd wordt.

Een Investering in Jezelf

Een haarwerk kiezen bij New Hairstyle is kiezen voor een investering in jezelf. We begrijpen dat elk individu uniek is, met eigen behoeften, wensen en verwachtingen. Daarom nemen we de tijd om je persoonlijk te leren kennen, zodat we een haarwerk kunnen creëren dat niet alleen voldoet aan je esthetische wensen, maar ook bijdraagt aan je algemene welzijn.

Maatwerk voor Optimaal Comfort en Natuurlijkheid

Elk haarwerk dat we aanbieden wordt met precisie en zorg vervaardigd, waarbij we rekening houden met de kleinste details om ervoor te zorgen dat het perfect bij je past. We streven ernaar om haarwerken te creëren die niet alleen mooi en stijlvol zijn, maar ook comfortabel om te dragen en die een natuurlijke uitstraling hebben. Onze gids over haarwerken (bij vrouwen) kan je helpen als er nog veel vraagtekens zijn over onze haarwerken.

Haarwerk kosten & vergoeding

Voor veel dames die een haarwerk overwegen vanwege medische redenen, is er goed nieuws. Op voorschrift van de huisarts of specialist kunt je in aanmerking komen voor een vergoeding voor een haarwerk of haarprothese. In 2023 bedraagt de landelijke basisvergoeding €454,50. Maar er is meer! Als je aanvullend verzekerd bent, heb je zelfs recht op een extra tegemoetkoming. De exacte hoogte hiervan varieert per zorgverzekeraar en het gekozen verzekeringspakket. Een blik in je aanvullende polisvoorwaarden geeft hierover duidelijkheid.

Het uitzoeken van de exacte vergoeding kan soms wat ingewikkeld zijn. Geen zorgen, wij staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Neem gewoon uw verzekeringspasje mee, en wij zoeken het graag voor je uit. Kijk op de site van ANKO voor meer informatie.

kosten van een haarwerk

Kosten haarwerken: Extra uitgaven om rekening mee te houden

Houd rekening met extra kosten zoals:

 • Onderhoudsproducten: Shampoos, conditioners en stylingproducten speciaal voor haarwerken.
 • Aanpassingen: Het kan zijn dat je haarwerk moet worden bijgesneden of aangepast voor de perfecte pasvorm.
 • Vervanging: Afhankelijk van hoe vaak je het draagt en hoe goed je ervoor zorgt, moet je je haarwerk mogelijk na een paar jaar vervangen.

Haarwerk kosten en onderhoud

Het is belangrijk om te begrijpen dat de initiële kosten van een haarwerk slechts een deel van de totale kosten zijn. Goed onderhoud kan de levensduur van je haarwerk verlengen, wat op de lange termijn kostenbesparend werkt. Regelmatige bezoeken aan een specialist, het gebruik van de juiste producten en het vermijden van hitte of chemische behandelingen kunnen allemaal bijdragen aan de levensduur van je haarwerk. Lees hier verder hoe je haarwerk optimaal kunt onderhouden en beschermen.

Het kiezen van een haarwerk is een persoonlijke beslissing en het is belangrijk om een budget te vinden dat bij je past zonder in te boeten aan kwaliteit. Door je te informeren en verschillende opties te vergelijken, kun je een haarwerk vinden dat zowel aan je esthetische wensen als aan je financiële behoeften voldoet. Bij New Hairstyle staan we klaar om je te begeleiden bij elke stap van dit proces. Wij zij ook in bezit van een privé ruimte voor maximaal comfort. Ben jij geintresseerd, of wil je meer informatie over een specefiek onderwerp? Neem dan direct contact met ons op!

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten