Haarwerk onderhouden en beschermen: Tips voor langdurig plezier!

Ben je trots eigenaar van een prachtig haarwerk? Dan weet je als geen ander hoeveel waarde en zelfvertrouwen het kan geven. Of je nu een haarwerk draagt om een nieuwe look te creëren, dunner wordend haar te camoufleren of een haarprobleem op te lossen, het is belangrijk om je haarwerk goed te onderhouden en te beschermen. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er niet zo lang mogelijk van blijven genieten?

Tip: Is je haarwerk beschadigd? Ontdek in deze blog dé oplossing!

Reinigen is essentieel!

Het reinigen van je haarwerk is essentieel om vuil, stof en overtollige oliën te verwijderen. Over het algemeen wordt aanbevolen om je haarwerk eens in de 7 tot 10 dagen te reinigen. Dit kan variëren, afhankelijk van hoe vaak je het haarwerk draagt en de omgevingsfactoren waaraan het wordt blootgesteld. Het is belangrijk om een milde, speciaal samengestelde shampoo te gebruiken die geschikt is voor haarwerken. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of producten die schadelijk kunnen zijn voor de vezels van het haarwerk.

Maar welke producten zijn dan veilig om te gebruiken?

Bij het stylen van je haarwerk is het belangrijk om producten te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor synthetische of natuurlijke haarwerken. Vermijd het gebruik van reguliere haarproducten, omdat deze ingrediënten kunnen bevatten die het haarwerk kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor producten zoals haarspray, mousse of serum die specifiek bedoeld zijn voor haarwerken. Deze producten zullen het haarwerk niet alleen helpen stylen, maar ook beschermen tegen schade en uitdroging.

TIP: Gebruik producten van merken zoals Infix Hair, Goldwell dual senses en Mediceuticals. Twijfel je over de producten die je nu gebruikt? Neem dan altijd vrijblijvend contact met ons op.

Hoelang gaat mijn haarwerk mee?

Met de juiste verzorging en onderhoud kunnen natuurlijke haarwerken 1 tot 3 jaar meegaan. Het is belangrijk op te merken dat de levensduur van een haarwerk ook afhangt van hoe goed het wordt verzorgd. Regelmatig onderhoud en de juiste zorg kunnen de levensduur van het haarwerk verlengen. Volg altijd de aanbevelingen van onze haarwerkspecialisten met betrekking tot reiniging, styling en opslag om ervoor te zorgen dat het haarwerk zo lang mogelijk in goede staat blijft.

Waar kan ik mijn haar werk netjes opbergen?

Het correct opbergen van je haarwerk wanneer je het niet draagt, is van groot belang om klitten, vervorming en beschadiging te voorkomen. Het wordt aanbevolen om je haarwerk op te bergen op een speciaal ontworpen haarwerkstandaard of in een doos die speciaal is ontworpen voor haarwerken. Onze haarwerken zijn van de beste kwaliteit, maar zorg ervoor dat het haarwerk goed is geborsteld en vrij is van klitten voordat je het opbergt. Vermijd het opbergen van het haarwerk op een vochtige of stoffige plaats, omdat dit schimmel- of geurproblemen kan veroorzaken.

Wat zijn de tekenen en symptomen van een beschadigd haarwerk?

Een beschadigd haarwerk vertoont tekenen van verslechterde haarkwaliteit, zoals dof en broos haar. Ook haaruitval, vervaging van de haarkleur en kapotte bevestigingsmaterialen kunnen wijzen op schade. Daarnaast kan een beschadigde basis of een slechte pasvorm het comfort en de natuurlijke uitstraling van het haarwerk beïnvloeden. Het is belangrijk om regelmatig je haarwerk te controleren op deze symptomen en bij schade contact op te nemen met een van onze professionals voor de juiste oplossing.

Als je nog onzeker bent over het aanschaffen van een haarwerk, nodigen we je van harte uit voor een gratis, vrijblijvend consult. Ons deskundig team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het maken van de juiste keuze.

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten