Haarwerk beschadigd? Ontdek wat te doen en hoe het te repareren!

Een haarwerk kan een geweldige oplossing zijn voor mensen die te maken hebben met haarverlies of dunner wordend haar. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling en vergroot het zelfvertrouwen. Maar wat als je haarwerk beschadigd raakt? Bij ons ben je aan het juiste adres. Met ruim 10 jaar ervaring weten onze experts precies wat ze moeten doen bij een beschadigd haarwerk. Of het nu gaat om haarbreuk, klitten of gespleten punten, wij hebben de kennis en vaardigheden om jouw haarwerk weer als nieuw te laten stralen!

TIP: Lees in deze blog verder over handige tips voor het beschermen en onderhouden van je haarwerk!

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van schade aan haarwerken?

Ondanks dat wij een van de beste merken gebruiken om onze haarwerken van topkwaliteit te maken, kan het helaas gebeuren dat deze beschadigd raken. Dit wordt vaak veroorzaakt door verkeerde behandeling van de haarwerken. Enkele veelvoorkomende oorzaken van schade zijn bijvoorbeeld:

Verkeerd gebruik van stylingtools: Overmatig gebruik van hitte-apparaten zoals krultangen en stijltangen kan het haarwerk beschadigen. Zorg ervoor dat je hittebeschermende producten gebruikt en de temperatuur van de stylingtools niet te hoog instelt.

Onjuiste reiniging en verzorging: Het is essentieel om het haarwerk op de juiste manier te reinigen en te verzorgen. Gebruik milde shampoos en conditioners die speciaal zijn ontworpen voor haarwerken. Vermijd het wrijven of wringen van het haarwerk tijdens het wassen.

Trekken en kammen: Ruw kammen of trekken aan het haarwerk kan leiden tot breuk en beschadiging van de haarvezels. Gebruik altijd een kam met wijde tanden of een borstel die geschikt is voor haarwerken.

TIP: Gebruik producten van merken zoals Infix Hair, Goldwell dual senses en mediceuticals. Twijfel je over de producten die je nu gebruikt? Neem dan altijd vrijblijvend contact met ons.

Als je merkt dat je haarwerk beschadigd is, volg dan deze stappen:

  1. Stop met het dragen van het beschadigde haarwerk om verdere schade te voorkomen.
  1. Neem zo snel mogelijk contact op met onze professionele haarwerkspecialisten. Zij kunnen de schade beoordelen en advies geven over de beste oplossing.
  1. Vermijd zelfreparatiepogingen, omdat dit de schade mogelijk kan verergeren. Laat het over aan de experts.

Wat zijn de eerste kenmerken van een haarwerk dat beschadigd is?

Haarbreuk: U kunt merken dat er stukjes haar afbreken, wat kan leiden tot dunner wordende plekken in het haarwerk.

Klitten en matting: Beschadigd haarwerk kan klitten en klitten vormen, waardoor het moeilijk wordt om het haarwerk te kammen.

Gespleten haarpunten: Het haar in het haarwerk kan gespleten raken, wat een onverzorgde uitstraling geeft.

Onnatuurlijke uitstraling: Een beschadigd haarwerk kan er minder natuurlijk uitzien, met mogelijk verstoorde haarrichtingen en een gebrek aan glans.

Kun je een beschadigd haarwerk repareren en zo ja, hoe?

Het haarwerk kan nog gerepareerd worden als de schade beperkt is tot specifieke delen van het haarwerk en de basis van het haarwerk niet ernstig beschadigd is. Om je met onderhoud en reparaties te kunnen helpen willen we je haarwerk wel graag eerst even zien. Zo kun je met je haarwerk langskomen in de salon zodat we samen naar de schade kunnen kijken. 

De prijs zullen we pas kunnen geven nadat we naar uw haarwerk gekeken hebben en naar uw wensen hebben geluisterd. Aangezien elk haarwerk uniek is en andere werkzaamheden nodig heeft, kunnen we geen standaard maatstaf voor een reparatie hanteren.

Enkele voorbeelden van schade die mogelijk gerepareerd kunnen worden zijn:

Lokale breuk of klitten: Als er slechts enkele lokken beschadigd zijn geraakt door bijvoorbeeld klitten of breuk, kunnen deze haarvezels vervangen worden om het haarwerk er weer natuurlijk uit te laten zien.

Gespleten haarpunten: Als de gespleten haarpunten zich beperken tot een klein deel van het haarwerk, kunnen deze delen worden afgeknipt en kan het haarwerk opnieuw gestyled worden.

Lokale matting of vervilting: Als er plaatselijk matting of vervilting is opgetreden, kunnen deze delen worden ontward en gerepareerd.

Kleine beschadigingen aan de basis: Kleine scheurtjes of beschadigingen aan de basis van het haarwerk kunnen soms worden hersteld, afhankelijk van de gebruikte materialen en de ernst van de schade.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat onze haarspecialisten de beste personen zijn om te bepalen of reparatie mogelijk is.Neem bij enige vorm van haarwerkproblemen of schade altijd zo snel mogelijk contact met ons op. Wij kunnen de schade beoordelen en u adviseren over de beste oplossing. 

Kan ik de reparatiekosten terug vragen bij mijn verzekering? 

Het is goed mogelijk dat uw verzekering een vergoeding biedt voor uw haarwerk. Bij ons staat een deskundig team klaar om u stap voor stap te begeleiden in het aanvraagproces voor deze vergoeding. Wij nemen graag de tijd om samen met u alle benodigde documenten op orde te krijgen, zodat u maximaal profiteert van de voordelen die uw verzekeringspolis biedt.

Is je haarwerk beschadigd en weet je niet wat nu te doen? We nodigen je van harte uit voor een kosteloos en vrijblijvend consult. Ons ervaren team staat klaar om je te adviseren over herstel of vervanging en beantwoordt graag al je vragen. Laat ons je helpen om weer vol vertrouwen je haarwerk te dragen.

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten