Haarwerk beschermen tijdens de zomer: Tips voor een zorgeloze zonnige tijd!

De zomer is een prachtig seizoen, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen als je een haarwerk draagt. Hier zijn enkele handige tips om je haarwerk te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en om ervoor te zorgen dat het er mooi en gezond uit blijft zien. Lees verder en ontdek hoe je een zorgeloze en stijlvolle zomer kunt beleven met je haarwerk!

UV-straling op een haarwerk

Uv-straling kan schadelijk zijn voor zowel natuurlijk haar als synthetische vezels in een haarwerk. Langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot verkleuring, uitdroging, broosheid en het vervagen van de kleur van het haarwerk. Daarom is het belangrijk om beschermende maatregelen te nemen.

Er zijn speciale producten beschikbaar om je haarwerk te beschermen tegen zonneschade. Zoek naar leave-in conditioners, sprays of serums die specifiek zijn ontworpen voor haarwerken. Deze producten vormen een beschermende laag om het haarwerk en helpen bij het blokkeren van schadelijke UV-stralen.

3 Tips om oververhitting tegen te gaan. 

  1. Vermijd het dragen van je haarwerk tijdens de heetste uren van de dag. Zoek naar schaduwrijke plekken en geef je hoofdhuid de kans om af te koelen.
  2. Gebruik dunne en lichte haarwerken gemaakt van materialen die hitte beter afvoeren.
  3. Draag een luchtige hoed of sjaal om je haarwerk te beschermen tegen direct zonlicht en om extra schaduw te creรซren.

Hoe zorg je voor je haarwerk na blootstelling aan chloor of zout water?

Zwemmen in chloor- of zoutwater kan schadelijk zijn voor je haarwerk. Chloor en zout kunnen chemische reacties veroorzaken, de vezels uitdrogen en verkleuring veroorzaken. Het dragen van een badmuts of het vermijden van zwemmen met je haarwerk kan de schade beperken.Mocht er toch chloor of zout water in het haarwerk komen is het belangrijk om deze tips op te volgen om de schade te beperken:

  1. Spoel je haarwerk onmiddellijk na het zwemmen grondig af met schoon water om chloor of zout residu te verwijderen.
  2. Gebruik een speciale shampoo en conditioner voor haarwerken om het haarwerk te reinigen en te hydrateren na blootstelling aan chloor of zout water.
  3. Vermijd het wringen of wrijven van het haarwerk tijdens het drogen. Dep het voorzichtig met een handdoek en laat het op natuurlijke wijze drogen.

Hoe houd je je haarwerk fris en geurvrij in de zomer?

Tijdens de zomer maanden transpireren we meer dan anders. Ook op je hoofdhuid kan je meer gaan transpireren en kan dit zorgen dat je minder fris voelt als anders. Om je haarwerk fris en geurvrij te houden tijdens de zomer kan je het haarwerk vaker reinigen om opbouw van zweet en vuil te verwijderen. En om ongewenste geurtjes tegen te gaan kan je producten gebruiken die speciaal ontworpen voor haarwerken om geuren te elimineren. Zo hoef jij geen zorgen meer te maken tijdens de warme maanden! 

Is je haarwerk toch aangetast door de zon of chloor water twijfel dan niet om langs te komen! Kom langs voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek. Onze experts helpen je graag bij al je vragen en adviseren je over de beste keuze.

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten