10 jaar New Hairstyle

10 jaar geleden…

Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren dat we voor het eerst de afslag ‘Bunschoten-Spakenburg’ namen. Een spannend moment. Op weg naar ons nieuwe avontuur: het overnemen van een kapsalon in een compleet nieuwe omgeving. Wij waren hier nog nooit in de buurt geweest. Nog nooit in Amersfoort en Laren, laat staan ooit in Bunschoten-Spakenburg.

Beiden hadden wij ruime ervaring in het runnen van meerdere kapsalons en leiding en trainingen te geven aan grote groepen kappers binnen ons vakgebied. Maar wij waren toe aan een nieuwe uitdaging. Nou, ik kan je vertellen: die hebben wij gehad! Het was een enorme uitdaging… een drukke, gevestigde kapsalon overnemen in een bijzonder dorp is geen kattenpis. We gingen de uitdaging aan en genoten van dit bijzondere dorp. Een dorp vol hardwerkende, ondernemende mensen die trots zijn op hun dorp en nieuwsgierig naar alles wat nieuw of anders is. En in een bijzonder dorp, horen bijzondere mensen. Wij hebben er heel wat ontmoet. Wat hoorden wij mooie verhalen over vroeger, de tradities en het voetbal.

Ontzettend blij waren wij dat de mensen uit het dorp ons accepteerden. Als twee Brabanders die ‘ineens’ de zaak van Johan overnamen en dingen begonnen te veranderen. Sommige klanten waren niet blij met deze veranderingen, maar de nieuwsgierigheid overwon en uiteindelijk kwamen er steeds meer ‘vreemde’ klanten bij. We konden doen waar we goed in zijn: onze klanten de mooiste versie van zichzelf laten zijn.

Na ruim 3 jaar aan de Sluisweg, kwam ineens het ABN-AMRO pand te koop. Richard begon te dagdromen en zag er meteen een geweldige kans in voor ons nieuwe pand. Ik vond dat wel erg snel én heel groot. Maar als je groot wil worden, moet je groots denken. Dus we gingen ervoor. Een jaar lang fantaseren, schetsen, tekenen en vooral rekenen ging eraan vooraf. Steeds meer konden we onze plannen verwezenlijken.

Ik deed inspiratie op in New York en in andere -luxe- salons waar ik trainingen gaf. En zo werd onze salon aan de Broerswetering werkelijkheid. Een grote wachtlounge, ruime knipruimte, apart gedeelte voor wassen met massagestoelen én voor mij heel belangrijk: een apart gedeelte waar alleen gekleurd wordt en waar niemand je ziet vanaf de straat of salon. Je moet namelijk eerst iets minder mooi worden om vervolgens de mooiste versie van jezelf te zijn.

En dat alles is nu al 10 jaar geleden. Time flies when you are having fun! En dat klopt helemaal. Wat hebben we een lol gehad. En veel geleerd. Van jullie als klant, van onze medewerkers en van elkaar. We hebben het toch maar even mooi ‘geflikt’ samen.

Ik geloof dat wij een ideale aanvulling zijn op elkaar. Het zakelijke en creatieve gedeelte van ons vak is moeilijk in 1 persoon te stoppen.

Ik ben blij en trots. Blij met de keus die we 10 jaar geleden maakten en trots op jullie. Op ons fantastische team en elkaar. Jullie als klanten die blij en met zelfvertrouwen naar buiten lopen en onze ambassadeurs zijn. Ons team vol creatievelingen die elke dag weer met plezier voor jullie klaar staan. Onze salonmanager Angelique die altijd denkt in oplossingen in plaats van problemen. En op Richard, die het toch maar mooi uithoudt met een perfectionist die veeleisend is. Ik ben een tevreden man. Dank jullie wel voor de 10 mooie jaren. We gaan er maar gewoon mee door!

Richard Lucassen

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten