Chef de Cabine Richard Lucassen laat modellen stralen op Elite Model Look Nederland 2021

Elite Model Look is ’s werelds meest toonaangevende modellenwedstrijd. Sinds de start in 1983 is de modellenwedstrijd van het Elite netwerk uitgegroeid tot een bekend wereldwijd evenement. Iconomic Network organiseert dit jaar voor de 38ste keer ‘Elite Model Look Nederland’. Tijdens dit event krijgen upcoming modellen de kans om een contract bij een van de labels van Elite World Group in de wacht kunnen slepen. En onze eigen Richard Lucassen is er dit jaar voor de derde keer bij als Chef de Cabine! Samen met topstylist Mustapha Janssens en ons team is Richard verantwoordelijk voor alle kapsels tijdens de casting- en bootcampdagen en de finalerondes. Wij spraken Richard over EML2021 en zijn rol tijdens het event: “Ik vind het een onwijze eer dat ik voor de derde keer bij dit wereldwijde event aanwezig mag zijn. Tijdens Elite Model Look zie je deelnemers in een paar weken uitgroeien tot een prachtig model. Dat onze kapsels daar aan bijdragen, blijft bijzonder”.

DROMEN WORDEN WAARGEMAAKT

Elite Model Look (EML) biedt duizenden talenten van over de hele wereld de kans om hun dromen waar te maken. En in de voetsporen te treden van iconen uit de mode- en fashionindustrie, zoals Gisele Bündchen, Yfke Sturm, Lara Stone, Yasmin Wijnaldum en Birgit Kos. Na een jaar radiostilte, in verband met Covid-19, gaat de 38ste editie op 11 en 12 september van start in het WFC Amsterdam.

Hoe die castingdagen eruitzien? Richard vertelt erover: “Normaal gesproken worden de castingdagen gehouden in grote winkelcentra in heel Nederland. Maar in verband met Covid-19 heeft de organisatie besloten om de EML-events te verplaatsen naar het WFC Amsterdam. Daar krijgen de upcoming modellen eerst catwalk training om vervolgens hun loopkunsten te vertonen voor de jury. De jury selecteert de potentiële kandidaten en na een kort interview met de presentatrice, komen de modellen bij mij en mijn team in de kappersstoel zitten voor een echte modellenlook. Tijdens de castingdagen is dat de welbekende Elite-staart. Een hoge staart, zodat al het haar uit het gezicht is en de oren en symmetrie van het gezicht goed te zien zijn op de foto’s die later die dag worden gemaakt. En tijdens de (halve) finale geven we de modellen elke ronde een ander kapsel. We geven iedereen dezelfde look, zowel qua haar als kleding, zodat er een bepaalde uniformiteit ontstaat en iedereen gelijke kansen heeft om een ronde verder te komen.”

HÉT ELITE MODEL

Volgens Richard is de Elite Model Look geen standaard modellenwedstrijd: “Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden waaraan de modellen moeten voldoen. Maar wat ik zo mooi vind, is dat Elite Model Look niet alleen 14-jarige meisjes met maatje nul cast. Iedereen kan zich inschrijven, óók unieke content creators en influencers. Dit jaar selecteert Elite Model Look uit elk deelnemend land namelijk ook een Digital Creator om de EML World Final bij te wonen.” De winnaars van de Elite Model Look World Final ontvangen een driejarig contract binnen het netwerk van de wereldwijde agencies van Elite World Group.

NEW HAIRSTYLE PORTFOLIOSALON VAN GOLDWELL

Als Chef de Cabine is het Richards taak om samen met het team de modellen van de mooiste kapsels te voorzien. De modellen te laten stralen. Net zoals hij doet bij zijn klanten in de salon van New Hairstyle. Maar hoe is Richard eigenlijk bij ELM terechtgekomen? Richard: “Goldwell is één van de hoofdsponsors van Elite Model Look 2021 en wijst de Chef de Cabine van het event aan. Omdat New Hairstyle een portfoliosalon van Goldwell is en ik ook als freelance hair artist voor Goldwell werk, hebben ze mij benaderd voor deze bijzondere rol. Een enorme eer! Daarnaast vind ik het ook ontzettend leuk dat ik eindelijk weer opdrachten naast mijn werk in de salon kan doen. En dat het dan met zo’n groots event als de Elite Model Look mag beginnen, vind ik echt super!”

AANDACHT LAAT JE STRALEN

Dat aandacht je laat stralen weet Richard als geen ander. Dat is immers waar het in zijn salon in Bunschoten-Spakenburg allemaal om draait. Is dit ook van toepassing tijdens zijn werk bij ELM? Richard: “Op het moment dat de upcoming modellen voor het eerst binnenlopen, zijn er altijd wel een aantal die zenuwachtig en onwennig om zich heen kijken. Maar door de aandacht die ze krijgen tijdens de castingdagen, zie je ze groeien en stralen. Je merkt gewoon in alles dat er een groot merk achter het event zit. De verschillende professionals zijn continu bezig om de mensen die meedoen te laten groeien tot professioneel model. Er wordt niet alleen gekeken naar het uiterlijk. De modellen krijgen ook tips en tricks op het gebied van voeding, sport, social media, hoe je op een casting moet komen en wat de gevaren van modellenwerk zijn. Ze worden in een paar weken klaargestoomd voor het modellenleven. En dat die aanpak werkt, blijkt wel uit het feit dat ik op shows van Dolce & Gabbana of Versace nu modellen zie lopen die ik twee tot drie jaar geleden zag bij EML. Ik vind het heel mooi om te zien dat de aandacht die wij de modellen geven, hen meer zelfvertrouwen geeft. Dan gaan ze vanzelf meer stralen.”

Wil jij jouw eigen kapsel ook laten omtoveren tot een Elite Model Look, zonder dat je meedoet aan het event? Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in bij onze salon. Ons team adviseert je graag welke look het beste bij jou past.

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten