Meet our interns: Nina, Jowan & Christine

Nina, Jowan en Christine: drie enthousiaste leer-werk-traject-stagiaires die sinds dit najaar het team van New Hairstyle versterken. Wij gingen met ze in gesprek om ze beter te leren kennen én om erachter te komen wat ze zo leuk vinden aan hun leer-werktraject bij New Hairstyle.

ZO ZIJN ZE HET KAPPERSVAK INGEROLD

Waar Jowan en Christine al heel vroeg wisten dat ze kapper wilden worden, was dat bij Nina wel even anders. Nina: “Ik wist niet zo goed wat ik wilde worden, dus ben ik eerst maar de sportopleiding gaan doen. Alleen na het behalen van mijn niveau-2-diploma wist ik eigenlijk al heel snel; dit is niet mijn ding. Mijn moeder is schoonheidsspecialiste, maar heeft ook het kappersvak ernaast gedaan. En zij stelde eigenlijk voor om de kappersbranche in te gaan. Ik heb meerdere open dagen bezocht en heb er toen voor gekozen om de opleiding aan de Kappersschool Amersfoort te volgen. Nu zit ik alweer in het laatste jaar”.

“Grappig dat het bij mij zo anders is gegaan” zegt Christine. Toch heeft ook zij eerst ook nog een andere opleiding gedaan. “Ik was vroeger altijd al bezig in mijn vader z’n haar, maar ik twijfelde nog te erg toen ik een keuze moest maken. Ik koos voor de veilige optie en begon aan de opleiding schoonheidsspecialiste. Maar ik kwam er al snel achter dat het niks voor mij was. Ik zag er namelijk elke week weer tegenop om naar stage te gaan. Daarom ben ik na een jaar toch begonnen aan de kappersopleiding en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! Ik ga met plezier naar school én naar stage.”

MOOIE LEER-WERK-PLEK EN SUPERLEUKE COLLEGA’S

Ze zijn nog maar net gestart zijn bij New Hairstyle, toch hebben ze het alle drie al erg naar hun zin in de salon. Jowan: “Ik woon nu iets meer dan drie jaar in Nederland. Ondanks dat ik de Nederlandse taal nog niet vloeiend spreek, heb ik wel de kans gekregen om bij New Hairstyle stage te lopen. Ik heb mij vanaf moment één enorm welkom gevoeld. Mijn collega’s helpen mij niet alleen om het knippen te leren, maar ook met het verbeteren van mijn Nederlands. En daar ben ik ze heel dankbaar voor! Het is hier heel leuk en ik krijg goede begeleiding. Stiekem hoop ik dan ook dat ik hier mijn niveau 3 mag doen”. Nina vult aan: “Iedereen staat inderdaad voor elkaar klaar. En ze zijn altijd bereid om je te helpen als je ergens even niet uitkomt.” Daar is ook Christine het mee eens: “Het is echt altijd lachen met de collega’s onderling. We vullen elkaar aan en er staat hecht een team voor je klaar.”

EERST HET VAK BEHEERSEN, DAN SPECIALISEREN

Door Covid-19 moeten veel examens vanuit school versneld ingepland en uitgevoerd worden. Daarom ligt de focus van Nina, Christine en Jowan eerst op het behalen van hun opleiding. Toch hebben ze alle drie al wel een duidelijk beeld voor ogen welke kant ze daarna op willen.

“Herenknippen lijkt mij echt heel gaaf”, zegt Nina. “Ik zie op Instagram vaak van die mooie opscheer-filmpjes voorbijkomen. Dat zou ik ook wel willen kunnen. Daarom ga ik op school de module ‘barbier’ erbij doen.” Ook Jowan vindt het herenknippen leuk: “Tijdens niveau 1 heb ik mij vooral gericht op het mannenknippen, maar bij New Hairstyle leer ik ook het vrouwenknippen. En dat vind ik eigenlijk ook heel erg leuk! Ik wil mij daarom meer allround opleiden, zodat ik straks beide goed kan. Dankzij de goede kniptrainingen die we bij New Hairstyle krijgen, denk ik dat dat helemaal goed gaat komen”. Christine vertelt dat ze zich eerst wil focussen op het goed leren knippen, maar daarna zou ze graag meer leren over creatief kleuren: “Veel van mijn collega’s hebben de opleiding ‘Master Colorist’ via de salon gevolgd. Dat zou ik ook heel erg graag willen doen.” En dankzij de knip- en kleurtrainingen in de salon kan Christine al ontdekken of ze het kleuren echt zo leuk vindt. Ze zegt over de trainingen: “Tijdens de trainingen leer ik heel veel. En de kleurtrainingen vind ik het allerleukst. Ik krijg dan ook echt het idee van ‘nu gaat het allemaal écht beginnen’.”

Wil je Nina, Jowan en Christine een keer aan het werk zien in de salon? Plan dan een afspraak in bij één van onze specialisten. Dat kan online of door naar de salon te bellen. Wie weet krijg je een van de drie dan wel aan de telefoon.

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten