Mediceuticals Expert Linda vertelt enthousiast over haar passie voor het kappersvak

Linda zit bijna 45 jaar in het vak, waarvan ze al 32 jaar voor New Hairstyle in Bunschoten-Spakenburg werkt. Wanneer we haar vragen naar haar hobby’s begint ze enthousiast over haar passie voor het kappersvak te vertellen, waarna ze ons vervolgens vertelt dat ze graag actief bezig is: “Ik hou heel erg van tuinieren, winkelen, tennissen, fietsen en wandelen.” Maar kapster worden was haar grote droom en op haar veertiende ging deze in vervulling. In dit interview vertelt ze meer over haar specialisme, het werken bij New Hairstyle, wat haar favoriete product is en ze sluit af met een tip.

UITBLINKEN IN SPECIALISMEN

Voordat Linda bij New Hairstyle ging werken, was ze werkzaam bij een kapsalon in Soest. “Ik wilde graag wat anders en toen kwam de vacature van New Hairstyle voorbij”, vertelt Linda. “Ik solliciteerde en ik kon direct beginnen. Dat is alweer 32 jaar geleden en ik heb de salon én mijn collega’s zien groeien naar het hoge niveau waar we nu samen staan. Er is continu aandacht voor persoonlijke groei en dat vind ik bijzonder. We krijgen trainingen en cursussen aangeboden, en leren (van) elkaar de nieuwste technieken. New Hairstyle is geen doorsnee salon, we zijn allemaal specialisten en bieden de klant altijd luxe behandeling. Of het nu om knippen, kleuren, verzorging of haarverlening gaat: kwaliteit staat altijd voorop.”

SPECIALIST MEDICEUTICALS

“Ik knip, kleur en föhn, maar mijn specialisme is toch wel mediceuticals. Klanten met hoofdhuid- en haarproblemen komen vaak in mijn stoel terecht”, legt Linda uit. “Ik denk met de klant mee en geef persoonlijk advies. Dat kan in de vorm van een verzorgingsproduct zijn of een wat uitgebreider behandelplan. En soms volstaat de simpele tip van minder vaak je haar wassen om bijvoorbeeld jeuk te verminderen. Want van dagelijks wassen wordt het niet minder, maar juist erger.” Haar favoriete product? “KMS Blond Shampoo. Daarmee verzorg ik mijn blonde haren. Het houdt je kleur fris en werkt ook goed op grijs haar.”

GEBRUIK NOOIT TE VEEL PRODUCT

De afwisseling in werkzaamheden en het enthousiaste team is wat het werken bij New Hairstyle zo leuk maakt. “Maar ook het werken met mensen, ze advies geven en om ze nog mooier te maken. Linda gaat enthousiast verder. “Ons overkoepelende specialisme is dat we onze klanten écht aandacht geven. Van persoonlijk advies, tot aan het chocolaatje bij de thee. En alle producten in onze salon van zijn hoge kwaliteit. Mijn belangrijkste stylingtip is dat je daar niet te veel van moet gebruiken. Ze bevatten een hoge concentratie aan werkzame stoffen – in tegenstelling tot de synthetische producten die bij de drogist verkrijgbaar zijn – waardoor je vaak maar een druppel ter grootte van een erwt nodig hebt. En wees niet bang om verschillende producten te combineren. Combineer bijvoorbeeld een verstevigende haarlak met een wax voor meer textuur. Kijk naar wat bij jouw haar past en vraag om advies.”

HET GAAT OM DE COMBINATIE

Als laatste vragen we Linda of er een celeb is waarvan ze het haar echt prachtig vindt: “Niet in het bijzonder. Het gaat mij om de combinatie van kleur, lef en styling. Al vind ik Maxima erg mooi. Of ze het nu opsteekt of haar haren onder een hoed draagt, het is altijd stijlvol. Maar ook Chantal Janzen komt altijd keurig gestyled voor de dag.”

Wil je een afspraak inplannen bij Linda of bij een van onze andere specialisten? Maak een online afspraak!

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten