Kleurspecialist en Goldwell educator Sophia vertelt over haar vak, passies en meer

Sophia is als educator van Goldwell de aangewezen persoon als het gaat om kleuren. Zij is als eerste op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen en geeft dit direct door aan haar team mastercoloristen middels trainingen. “Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken en dat vind ik bijzonder,” vertelt Sophia.

CREATIEF BEZIG ZIJN

Bijna twintig jaar zit ze al in het vak, waarvan ze nu vijf jaar voor New Hairstyle werkt. Naast kapster is ze ook gelukkig getrouwd en moeder van drie kinderen. “Wanneer ik niet met het kappersvak bezig ben, speel ik graag badminton, onderneem ik leuke dingen met het gezin of spreek ik met vrienden en familie af”, vertelt Sophia. De voorliefde voor het kappersvak is haar niet met de paplepel ingegoten. “Dat moest groeien. Na school wilde ik graag werken & leren en ik heb het geluk gehad dat bij een hele fijne, trendy kapperszaak te mogen doen. Ik kon creatief bezig zijn, veel omgaan met mensen en dat doe ik graag. Al snel groeide mijn liefde voor het kappersvak en de rest is geschiedenis.”

IEDERE DAG EEN NIEUWE UITDAGING

“Ik houd ervan om iedere dag weer wat nieuws te leren en dat kan bij New Hairstyle. Mede door ons brede klantenbestand, maar ook vanwege het grote team, de verschillende technieken die we toepassen, vernieuwede producten die we gebruiken en de trainingen die het hele jaar door gegeven worden”, legt Sophia uit. “We zijn met z’n allen goed op elkaar ingewerkt en luisteren altijd naar de klant, want alleen zo kun je het beste helpen.”

OOK THUIS DIE MOOIE COUPE HOUDEN

Sophia is trots op het feit dat ze iedere dag met plezier naar het werk gaat. “En dat ik mijn enthousiasme ook over weet te brengen naar mijn collega’s. Het totaalplaatje vind ik het leukste om te doen. Iemand helpen met een nieuwe coupe en daar ook de kleur op aanpassen. En wat we niet moeten vergeten: ervoor zorgen dat de klant ook thuis het kapsel in model kan krijgen. Het liefst zonder uitgebreid te föhnen. Het moet wel gebruiksvriendelijk blijven.”

GOED ADVIES IS HET HALVE WERK

Playable Texture van KMS is haar favoriete product. Sophia: “Het brengt textuur aan in je haar, zonder dat het vettig aanvoelt. Je kunt er ook opbouwend mee werken. Dus in lagen. Hoe meer je sprayt, hoe meer haar je kunt creëren. Een fijn product voor wanneer je lak te plakkering vindt en wax te vettig. Laat je wel altijd adviseren over welk product geschikt is voor jouw haartype, zo komt jouw coupe het best tot zijn recht.” Sophia vindt het lastig om aan te geven welke celebrity volgens haar prachtig haar heeft. “Ik volg meer de verschillende haarstylisten die ik inspirerend vind. Als ik dan toch iemand moet noemen, is het Victoria Koblenko. Twaalf jaar geleden kleurde zij haar haren koper en dat vond ik zo’n gave kleur, dat ik mijn haren nog steeds zo verf.”

Wil je een afspraak inplannen bij Sophia of bij een van onze andere specialisten? Maak een online afspraak!

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten