Birsen: “In het kappersvak ben je nooit uitgeleerd!”

Helemaal alleen naar Amersfoort fietsen om daar te werken vond de vader van Birsen 33 jaar geleden veel te ver. “Ik ben meteen na mijn opleiding gaan werken voor een kapperszaak in Amersfoort. De ‘lange reis’ zat mijn vader niet lekker, dus ben ik in Spakenburg gaan solliciteren en inmiddels werk ik alweer 31 jaar met heel veel plezier voor New Hairstyle!” In dit interview vertelt Birsen meer over haar passie voor het kappersvak, haar bijzondere specialisme (hint: het gaat om wenkbrauwen) én sluit ze af met een tip.

GROEIENDE EXPERTISE KAPPERSVAK

Wanneer Birsen niet aan het werk is, is ze thuis met haar kinderen, leest ze graag of gaat ze een stuk fietsen. Birsen: “Maar mijn werk is mijn grote hobby.” Wat haar werk zo leuk maakt? “Mijn collega’s én mijn werkgevers. Samen leren we heel veel van elkaar en zo groeit onze expertise continu. Daarnaast is er ruimte om deel te nemen aan knip- en kleurtrainingen en dat vind ik heel waardevol. Als ik mezelf vergelijk met een paar jaar geleden, zie ik mede daarom een mooie groei bij mezelf.”

WENKBRAUWEN EPILEREN MET TOUWTJES

Je kunt voor bijna alles bij Birsen terecht. Knippen, kleuren, föhnen én voor het epileren van wenkbrauwen. “Dat doe ik met touwtjes en binnen onze salon ben ik de enige die dat kan. Niet al onze klanten weten dat, maar als ze me aan het werk zien zitten ze de volgende keer vaak ook in mijn stoel”, vertelt Birsen enthousiast. Het leukste om te doen is klanten mooi maken. “Wanneer iemand tevreden de deur uitgaat, is mijn missie geslaagd. Dat kan met een mooi geknipte coupe zijn, een kleur die fantastisch uitpakt en fris geföhnde haren.”

KERALSILK CONTROL RICH PROTECTIVE OIL IS FAVORIET

Als laatste stellen we Birsen nog drie vragen: wat is haar favoriete product, wat is haar ultieme stylingtip en van welke beroemdheid vind je het haar echt prachtig? Birsen: “Kerasilk Control Rich Protective Oil! Dat is een product wat je na het wassen in je haar brengt en geeft je veel vocht en glans. Ideaal voor onrustig en weerbarstig haar.” Haar stylingtip is simpel maar doeltreffend: “Lekker losjes föhnen en afstylen met een Hairplay Texture Spray. Zo beweegt je haar de hele dag natuurlijk én blijft het in model. En een voorbeeld van iemand waarvan ik het haar echt prachtig vind? Chantal Janzen en daarmee geef ik indirect ook een compliment aan Leco”, sluit Bersen het interview af.

Wil je een afspraak inplannen bij Birsen of bij een van onze andere specialisten? Maak online een afspraak!

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten