De salon van de toekomst….

BLOG RICHARD LUCASSEN MEI 2020

De titel van ons blog is een onderwerp waar wij als bedrijf regelmatig over praten met elkaar. Bijvoorbeeld tijdens de gezamenlijke mode-avonden, waarbij onze meiden hun haar laten doen zodat ze qua mode en trends op de hoogte te blijven of tijdens werkoverleg waarin we brainstormen over allerlei onderwerpen.
Samen met Angelique, – onze rots in de branding – maken we plannen en kijken we kritisch naar de mogelijkheden en valkuilen. We willen spraakmakend blijven. Vooruitstrevend zijn.

Maar moeten ook realistisch blijven. We doen dit voor jullie (onze klanten), voor ons team en natuurlijk voor onszelf. We willen waarmaken waar je voor naar onze salon komt.

DE INTELLIGENTE LOCKDOWN

Vlak na de brainstormsessie eind januari: waarin we alle nieuwe producten, technieken en trainingen hadden bespraken, gebeurde het…
De “ver-van-mijn-bed-show” nieuwsberichten werden keiharde realiteit. We moesten sluiten! Ons werk, onze zaak, onze passie… De eerste dagen waren vol ongeloof. Het was echt een nachtmerrie om alle afspraken te cancelen en te vertellen dat iedereen een paar weken moest wachten. Twee volle dagen hebben Angelique en ik gebeld. Helemaal uitgeput waren we, maar ook strijdlustig.

Want zeg nu zelf? Wat zijn twee weken op een mensenleven? We doen het ten slotte voor de gezondheid van iedereen. Als we met elkaar een paar weken binnen zouden blijven en vooral afstand bewaarden, konden we er na deze verplichte break weer volop tegenaan.

Maar helaas.. na deze weken bleek dat er een verlenging kwam en iedereen nog meer geduld moest hebben. De paniek brak uit: nog langer thuis, nog langer zonder omzet en klanten. Wat moeten we doen? Met het team hielden we online-meetings waardoor we contact hielden met elkaar. Maar wat zeg je tegen enthousiaste creatievelingen die ineens schooljuf werden of zich thuis zaten te vervelen? Deel je je angst en onzekerheden met het team? Of houd je je groot?

WIJ ZIJN KLAAR VOOR 19 MEI!

Je komt jezelf echt tegen in deze periode. Stilzitten zal nooit een sterke eigenschap van mij zijn, dat weet ik zeker. Ik heb beweging en zon nodig, beide hebben een positieve invloed op mijn humeur. Herkenbaar?

Op het moment dat Rutte ons vertelde dat er een verlenging aan kwam, zag ik het even niet meer zitten. Beweging en zon hielpen niet langer tegen mijn humeur.
Maar al snel realiseerde ik mij dat deze gedachten om moesten. Negatief zijn helpt niet: klaar er mee en aan de slag! We volgden alle online educatie die Goldwell gaf en lieten ons dagelijks inspireren. Allemaal als voorbereiding op eind mei! We troffen diverse voorzorgsmaatregelen: extra handschoenen, mondkapjes, schermen en zijn actief bezig met de planning. Zoveel om over na te denken. Je mag niets vergeten en ondertussen word je gek gemaakt door alle nieuwsapps, groepsapps en zoommeetings met collega-ondernemers.

Maar waar ik mij het meest op wil focussen is mijn gevoel. Het raakt me. Ik voel dat ik jullie: onze klanten en ons fantastische team met gemotiveerder meiden, enorm mis.
Ik voel dat het tijd is dat ik weer ga creëren! Kleuren bedenken waar onze klanten helemaal blij van worden. De deuren open gooien, klanten welkom heten en bij binnenkomst iedereen “goedemorgen” wensen. Ik kan niet wachten!

De betrokkenheid van ons team is geweldig de afgelopen weken. Tijdens online besprekingen komen ze met allerlei voorstellen en ideeën. Zo fijn! Op die manier voel je echt dat je het met elkaar doet.

Ik voel… ik voel… ik voel…. Dat het tijd is dat we weer mogen beginnen! Wij zijn er klaar voor.
Voor onze salon van de toekomst.

Blijf stralen!
Richard en Richard

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten