Even voorstellen: Onze haar- en hoofdhuidspecialist Bernina Groenesteyn

Van jongs af aan was Bernina Groenesteyn al bezig met het vlechten van het haar van haar barbies en vriendinnen. Dat ze in het kappersvak terecht is gekomen, is dan ook niet zo gek. “In klas 3 van het VMBO moest ik een snuffelstage zoeken. Ik kwam toen bij een kapsalon terecht. Na die drie weken wist ik zeker dat ik het kappersvak in wilde!”, vertelt ze enthousiast. Inmiddels heeft Bernina de opleiding ondernemend kapper afgerond en is zij werkzaam bij New Hairstyle. Tijd om kennis te maken!

TIJDENS MIJN OPLEIDING LEERDE IK VEEL OVER HET ONDERNEMEN IN EEN KAPSALON

Tijdens haar opleiding heeft Bernina veel geleerd over het geven van trainingen en het ondernemen in een kapsalon. “Ik kwam er toen achter dat er heel veel mogelijkheden zijn in het kappersvak”, vertelt zij. “Dankzij deze opleiding heb ik bij New Hairstyle bijvoorbeeld nu de functie educatiemanager gekregen. Dit houdt in dat ik praktijkbegeleidster ben voor de junior stylisten en dat vind ik ontzettend leuk om te doen!”

HAAR- EN HOOFDHUIDSPECIALIST

Naast haar functie als praktijkbegeleidster, maakt Bernina zelf ook veel gebruik van de trainingsmogelijkheden die New Hairstyle biedt. “Zo ben ik bijvoorbeeld haar- en hoofdhuidspecialist en T-partingspecialist. Dit is een klein haarstukje dat wij bovenop het hoofd bij de scheiding van het haar plaatsen”, legt Bernina uit. “Daarnaast ben ik mastercolorist en haarwerker in opleiding. Ik vind het erg fijn om klanten, met haar- en hoofdhuidproblemen, te adviseren en te helpen met het zoeken naar een oplossing. Samen met de klant stel ik een behandelplan op, zodat hij of zij thuis verder kan gaan voor het juiste resultaat.” Ook buiten haar trainingen en opleidingen laat Bernina zich continu inspireren. “Hoe ik dat doe? Onder andere door inspiratie op te doen op Pinterest en Instagram en dit te oefenen op mijn oefenhoofd!”

DE MEDICEUTICALS LIJN IS MIJN FAVORIET

Als kapster werk je natuurlijk met veel verschillende producten. Wij vroegen Bernina of ze ook een favoriet heeft: “Eigenlijk alle producten van de Mediceuticals-lijn”, antwoordt zij. “Deze zijn geschikt voor haar- en hoofdhuidproblemen. Voor ieder probleem is wel een oplossing.” De ultieme stylingtip van Bernina heeft hier dan ook mee te maken: “Een goede hoofdhuid en mooi haar beginnen bij de juiste verzorging. Hier kunnen de verzorgingskits van Mediceuticals goed bij helpen.”

Wil je een afspraak inplannen bij Bernina of bij een van onze andere kapsters? Maak een online afspraak!

OPENINGSTIJDEN

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
08:30 - 20:30
Zaterdag
08:00 - 17:00
Zondag
Gesloten